رامین مهمان پرست؛ استان گیلان با وجود پتانسیلهای متعدد می تواند دروازه ورود دیپلماسی اقتصادی در کشور باشد.
رامین مهمان پرست، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری گیل اِبراز،«سارا حقیقی» گفت: دیپلماسی به کار گرفتن سیاستهایی است که هر کشوری برای رابطه با سایر کشورها در نظر میگیرد و معمولا این سیاست ها در چارچوب مشخص و با رویکرد هدفمندی تبیین می گردد.
او در ادامه افزود: دیپلماسی اقتصادی اینگونه تعریف میشود که شما در روابط با کشورها چه اقداماتی میتوانید انجام بدهید که منجر به رشد و تحول اقتصادی در حوزه های مختلف کشور شود. به عبارتی دیپلماسی اقتصادی یک چهارچوب کلی برای ارتقای وضعیت اقتصادی یک کشور در رابطه با ظرفیتهایی است که سایر کشورها دارند.
او ضمن تشریح کاربرد دیپلماسی اقتصادی در استان گیلان گفت: گیلان پتانسیلهای لازم را برای اینکه آن را دروازه ورود دیپلماسی اقتصادی قلمداد کنیم دارد. اما ما باید در گام نخست بررسی کنیم در گیلان در چه زمینههای اقتصادی میخواهیم فعالیت داشته باشیم؟ چه چالشها و نیازهایی در این بخش پیش روی ماست و چه کشورها و چه شرکتهایی میتوانند در این خصوص نیاز ما را برطرف کنند.
سخنگوی سابق وزارت امور خارجه در زمینه فعال شدن دیپلماسی گردشگری در استان گیلان گفت:استان گیلان با وجود داشتن پتانسیلهای فراوان از جمله طبیعت زیبا ، فرهنگ غنی و جاذبههای تفریحی فراوان قابلیت های بسیاری در حوزهی گردشگری دارد. به همین لحاظ اگر دیپلماسی گردشگری در استان گیلان در مسیر درستی به کار گرفته شود میتواند دستاوردهای بسیاری به لحاظ اقتصادی، اشتغال زایی، تعاملات فرهنگی و… به همراه داشته باشد.
مهمان پرست، مؤلفههای موثر بر توسعه دیپلماسی اقتصادی و جذب گردشگر را شرایط سیاسی، ارتباطات اقتصادی و فرهنگی برشمرد و گفت: اقدامات بسیاری در جهت جذب گردشگر باید انجام بگیرد که در این راستا میتوان به ارائه تسهیلات مربوط به صدور روادید ، توسعه زیرساختهای حمل و نقل ریلی، هوایی و زمینی ، تشهیلات اقامتی ، تورهای گردشگری … و دیگر موارد اشاره کرد.
این دیپلمات با سابقه کشورمان در ادامه مبحث دیپلماسی گردشگری توضیح داد: دیپلماسی گردشگری، یک فرایند چند وجهی است که از ابعاد مختلف باید برای هدفمند کردن و ارتقاء صنعت گردشگری مکانیزمهای آن را مورد بررسی قرار داد. زیرا ضعف در یک مقوله میتواند تاثیرپذیری منفی در این زمینه به همراه داشته باشد. به عنوان مثال ما میدانیم که استان گیلان در برگیرنده انواع مولفههای گردشگری، فرهنگی، تاریخی، طبیعت ، سلامت و تجارت است.اما نباید این نکته را فراموش کنیم که حضور گردشگر خارجی مستلزم داشتن هتلهای مناسب و اقامتگاههای بوم گردی جذاب است. بنابراین اگر ما بخواهیم از طریق دیپلماسی اقتصادی این هتلها را در استان گیلان داشته باشیم باید با شرکتها و سرمایهگذاران بزرگی که در کشورهای مختلف دنیا هستند مذاکرات لازم در این زمینه را انجام دهیم.
او در مورد روش های جذب سرمایه برای احداث هتل در استان گیلان گفت: تنها روش احداث هتل و اقامتگاههای بوم گردی استفاده از تسهیلات دولتی و بانکی داخلی نیست. روش های زیادی برای جذب سرمایه از طریق دیپلماسی اقتصادی وجود دارد.
ما میتوانیم با تعامل با شرکتهای گردشگری دنیا با ارائه مشاوره و خدمات تخصصی ، شرایط جذب و هدایت صحیح سرمایهگذاران خارجی را فراهم کنیم. بنابراین تحقق این موضوع میتواند بخش عمدهای از اهداف اقتصادی ما در گیلان را در پرتو یک دیپلماسی کارآمد را تسهیل کرده و همزمان در رونق دیپلماسی عمومی نیز تأثیرگذار باشد.